Dagprogramma

 

Een dagindeling biedt de kinderen structuur en veiligheid. Kinderen weten zo hoe de dag ongeveer gaat verlopen, wat voor hen duidelijkheid schept. De onderstaande dagplanning is een leidraad en geeft aan hoe een dag bij Vrolijke Snoetjes er ongeveer uit ziet, maar hier kan altijd van worden afgeweken. Ook zal het verschonen van luiers en de toiletbezoeken gedurende de dag plaatsvinden wanneer nodig (naast de ‘vaste’ tijden hiervoor).

Voor de allerkleinsten wordt zoveel mogelijk het dagritme van thuis aangehouden.

 

07.00 - 09.00 Ontvangst

De kinderen worden gebracht en mogen vrij gaan spelen. Er vindt een overdracht plaats van het oppasboekje en/of bijzonderheden.

 

 

09.00 – 10.00 Fruit eten, liedjes zingen, verzorging & bedtijd

Eerst ruimen we gezamenlijk het speelgoed op. Daarna gaan we aan tafel waar we gezellig liedjes zingen en aansluitend fruit eten en wat drinken.

Hierna vindt het verzorgingsmoment plaats: luiers verschonen, kinderen naar het toilet en de kinderen die twee keer op een dag slapen gaan naar bed.

 

10.00 – 11.30 Vrij spel of activiteit

Afhankelijk van of er kinderen slapen (en het weer) gaan we er op uit om te wandelen, spelen in de speeltuin of naar de kinderboerderij. Wanneer er kinderen in bed liggen, spelen we buiten in de tuin of is er vrij spel binnen. Ook kan het zo zijn dat er (vrijblijvend) activiteiten worden aangeboden, zoals knutselen, bouwen, muziek maken, rollenspellen, etc.

11.30 – 12.15 Lunch

Eerst gezamenlijk opruimen en daarna samen aan tafel. De lunch is een belangrijk leerzaam moment voor de kinderen, waarbij ze gezellig samen zijn en leren aan tafel te zitten, zelf boterhammen te smeren, netjes te eten, op hun beurt te wachten, ergens om vragen, etc.. Ook helpen ze mee bij het tafeldekken en afruimen.

 

12.15 – 13.00 Verzorging, voorlezen & bedtijd

Luiers verschonen, kinderen naar het toilet en klaarmaken om naar bed te gaan. Voor het naar bed gaan lezen we nog samen een boekje.

 

13.00 – 14.30 Vrij spel of rustige activiteit

De kinderen die niet naar bed gaan mogen vrij spelen, we gaan samen spelen of doen een rustige activiteit.

 

14.30 - 15.00 Drinken met een tussendoortje

De kinderen komen uit bed, worden verschoond, aangekleed en opgefrist. Daarna drinken we samen en eten we een gezond tussendoortje. De kleintjes die twee keer slapen gaan hierna naar bed.

 

15.00 - 17.00 Vrij spelen

De kinderen kunnen vrij spelen, samen spelen of we doen eventueel samen een activiteit. Wanneer het weer het toe laat gaan we de tuin in of nog een stukje wandelen.

 

17.00 - 19.00 Naar huis/warme maaltijd eten

De ouders/verzorgers komen de kinderen weer ophalen. We bespreken de dag en eventuele bijzonderheden.

Samen eten aan tafel met de kinderen die een warme maaltijd mee-eten.

 

Openingstijden:

 

Maandag: 07.30 - 19.00

Dinsdag 07.30 - 19.00

Woensdag : 07.30 - 19.00

Donderdag: 07.30 - 19.00

Vrijdag: 07.30 - 19.00

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

 

Andere tijden in overleg mogelijk