Waarom een gastouder?

Als gastouder sta ik ingeschreven in het LRKP (Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen). Om hier te worden ingeschreven, moet ik voldoen aan verschillende eisen:

- Geldig diploma (pedagogisch werker kinderopvang niveau 4)

- GGD-goedgekeurde opvanglocatie

- Iedere twee jaar herhaling kinder-EHBO

- VOG (verklaring omtrent goed gedrag) van zowel mij als mijn partner


Tevens ben ik ook ingeschreven bij een gastouderbureau, waardoor je als ouder in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag.


De voordelen van een gastouder

  • Gastouderopvang is kleinschalig: er zijn maximaal 5 kinder per dag aanwezig in de leeftijd tussen 0-4 jaar. Door de kleinschaligheid kan ik inspelen op de behoeftes van ieder kind en kan het kind zich ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo. Er is voldoende aandacht voor ieder kind.
  • Huiselijke sfeer en één vast gezicht: de opvang vindt plaats in mijn huis. Dit biedt kinderen een veilige, warme en liefdevolle omgeving. Hierin zullen kinderen zich al snel thuis voelen, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast weten ze wie ze kunnen verwachten als de deur wordt opengemaakt: altijd hetzelfde vertrouwde gezicht.
  • Flexibel: als gastouder ben ik zeer flexibel in het aanbieden van opvang. Zo kun je kiezen voor opvang op vaste dagen, of flexibele opvang. Ook incidentele opvang buiten de openingstijden is geen probleem en stressen wanneer je iets later dan afgesproken je kind(eren) komt ophalen is niet nodig. 's Ochtends geen tijd gehad voor een ontbijtje of 's avonds pas laat thuis? De kinderen hier mee laten eten behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Voordeliger dan kinderdagverblijven: doordat je geen dag(del)en hoeft af te nemen, maar alleen betaalt voor de uren die je met mij afspreekt en die in het contract staan.

Telefoonnummer

3200661428

LRKP-Nummer

KVK-Nummer

67318061

E-mail

Dr. Schreuderstraat 85

2471 PR Zwammerdam

Volg ons ook op Facebook!

Adres

Copyright Vrolijke Snoetjes © Alle rechten voorbehouden