Gedurende de dag wordt er bij de Vrolijke Snoetjes naturlijk lekker veel gespeeld. DIt kan zowel vrij spel zijn als een georganiseerde activiteit. Er is voldoende speelgoed aanwezig voor de verschillende ontwikkelingsfasen van de kinderen en het aanbod van speelgoed zal regelmatig variëren of vernieuwen, zodat er uitdaging blijf in het speelgoed.


Naast dat er binnen genoeg speelmateriaal aanwezig is, gaan we ook iedere dag naar buiten. Een boodschap halen bij de supermarkt, naar de speeltuin of de Erkytuin, vogeltjes kijken bij de vogelkooi of voetballen in de voetbalkooi. Onze vierlingwagen brengt ons overal naar toe!


Wanneer het een keer iets rustiger is in de opvang, maken we ook weleens wat verdere uitstapjes met de auto naar de dierentuin, een pretpark of museum!


Thema's

Bij de Vrolijke Snoetjes komen er door het jaar heen diverse thema's aan bod waar ook de (georganiseerde) activiteiten bij aan zullen sluiten. Zo wordt er stil gestaan bij alle seizoenen en wat er bij de diverse seizoenen hoort. Ook feestdagen zoals Pasen, moederdag, vaderdag, Sinterklaas en Kerst komen voorbij. BIj het aanbieden van thema's en activiteiten wordt er rekening gehouden met de ontwikkelingsfase en de belevingswereld van het kind.